هاله نیک افشان راد 

استاد هاله نیک افشان راد در تاریخ ۵ مرداد سال ۱۳۳۵ در تهران متولد شدند.
از سال ۱۳۶۸ با یوگا آشنا شدند و ابتدا با سبک آیینگر تمرینات یوگا را شروع کردند.
درسال ۱۳۷۲ با مرحوم استاد جلال موسوی نسب و سبک بیهار آشنا شدند که به گفته خودشان به شدت ایشان را جذب کرده و پاسخگوی نیازهای جسمی، ذهنی و روانی ایشان بوده.
سال ۱۹۹۶ برای اولین بار به بیهار سفر کردند و یک دوره ۲۱ روزه آموزشی را در مدرسه ی یوگای بیهار گذراندند .

سپس در سال ۱۹۹۷-۱۹۹۸ دوره چهار ماهه رسمی بیهاریوگا بهاراتی را گذراندند.
پیش از شرکت در دوره چهارماهه بیهار ، دوره رسمی مربیگری درجه ۳ را در ایران گذرانده بودند و پس از برگشت به ایران یعنی از سال ۱۳۷۷ ، به عضویت گروه آموزش انجمن یوگای ایران در آمدند.

همکاری نزدیک ایشان با انجمن یوگای ایران در کمیته های آموزش، پژوهش و یوگاتراپی ( تحت مدیریت آقای دکتر عیوضی) تا سال ۱۳۹۰ بطور مستمر ادامه یافت. در این دوران همزمان بعنوان نماینده مربیان کشور و در برهه ای هم بعنوان نایب رییس انجمن فعالیت میکردند.

از سال ۱۹۹۹ تا سال ۲۰۱۳ هرساله گروه هایی را برای دوره های آموزشی به مدرسه بیهار میبردند تا مربیان یوگای ایران در این سبک ،از آموزش های دست اول برخوردار شوند .
در یکی از این دوره ها تعدادی از پزشکان فارغ التحصیل دانشگاه تهران و در دوره ای دیگر تعدادی از آموزگاران شاغل در آموزش و پرورش را برای دوره های تخصصی (یوگاتراپی و یوگای خردسالان و نوجوانان) به مدرسه بیهار معرفی و همراهی کردند.
لازم به ذکر است که هیچکدام از این دوره ها با تبلیغات یا به خواست شخصی ایشان شروع نشده بود. متقاضیان اولیه یا خودشان مستقیما از مدرسه یوگای بیهار تقاضای دوره کرده بودند یا از استاد خواسته بودند با مدرسه بیهار مکاتبه کنند. بعد از تشکیل هسته اولیه متقاضیان، استاد شروع به اطلاع رسانی به افراد هم سنخ گروه می کردند و هدف ایشان از این سفرها هرگز منافع مالی نبود بلکه درک عمیق جامعه ایرانی از فواید یوگا و نیاز مبرم جامعه به آن بوده است.
مضافا به اینکه مدرسه بیهار در منطقه ای مرزی قرار دارد که سفر به آنجا را پرمخاطره می‌کند و نقش استاد نیک افشان در این سفر ها علاوه بر مترجمی، تضمین امنیت و سلامت گروه، همچنین تأمین نیازهای آموزشی و فرهنگی آنها بوده است.

در سال ۲۰۰۱ جنبش بین المللی یوگا ایشان را به عضویت خود درآورد و در سال‌های ۲۰۰۱ و ۲۰۰۲ بعنوان مهره ای تأثیرگذار در معرفی یوگا به جامعه انتخاب شدند.

از ۱۳۹۰ به بعد علیرغم اینکه هیچگونه سمت رسمی در انجمن یوگا نداشتند، همواره در کنار همکاران فعال در انجمن یوگا بودند و در سال های پایانی عمر گهربارشان با وجود بیماری و کسالت تا آخرین لحظات اطلاعات جدید ،به روز و فراخور حال دوران را به جامعه یوگا منتقل کردند و لحظه ای از آموزش و پرورش شاگردانشان غافل نبودند .....

و نهایتا با کمال تاسف و درد ،در صبحگاه ۹ مرداد ماه ۱۴۰۳ ،به علت بیماری بدن خاکی خود را ترک کرده و به ملکوت صعود کردند .